Trenutno ste na:   Početna Članice Svinjogoj. farma Lipovača-Prkos

 

Žito ušlo u vlasničku strukturu IPK Kandit

E-mail Ispis PDF

OSIJEK - S jučerašnjim danom završio je proces poslovnog i vlasničkog povezivanja osječkog Žita s IPK-om Kandit, tvrtke koja je i većinski vlasnik osječke šećerane Kandit Premijer d.o.o...

IPK Osječanke TSH d.d., farme muznih krava Holstein i svinjogojske farme Lipovača-Prkos. Sve te tvrtke zajedno s Kanditom d.o.o. Celje dio su Kandit grupe i zajedno zapošljavaju oko 1.100 radnika. Tvrtka Žito je, kako su naveli njezin vlasnik Marko Pipunić i Josip Pavić, predsjednik Uprave IPK Kandit, ušla i u vlasničku i upravljačku strukturu IPK Kandit, odnosno Kandit grupe. Vlasničko povezivanje obavljeno je preko nove zajedničke tvrtke, Termes d.o.o., koja je od jučer vlasnik 51,06 posto dionica IPK Kandit odnosno svih tvrtki Kandit grupe. Jučer je, doznajemo od Pavića i Pipunića, održana i sjednica Nadzornog odbora. Na čelu IPK Kandit ostaje Josip Pavić i kao stari/novi član Dunja Vukmirović, a novi članovi Uprave su Ilija Nedić i Danijel Šabić, dok je Marko Pipunić prokurist tog društva. Ideja o povezivanju postoji, kako su naveli Pavić i Pipunić, već dvije godine, od kada tvrtke blisko surađuju.

- Smatramo da će povezivanje s Kandit grupom biti na dobrobit i jedne i druge tvrtke te cijele regije. Povezivanje nije bilo lako provesti zbog mnogih okolnosti. Između ostaloga i jer je vlasnička struktura široka, puno je udjeličara, a, s druge strane, okolnosti na tržištu nisu išle u prilog Kandit grupi, odnosno nekima nije išlo u prilog ovo spajanje. Pred nama su veliki izazovi, ali smatramo da će ovim spajanjem nova zajednička grupa tvrtki postati još jači lider u hrvatskoj prehrambeno-prerađivačkoj branši, a, usudio bih se reći, i šire regije. Smatramo da se ovim činom stvara poligon i za razvoj novih proizvoda ali i za zapošljavanje novog stručnog kadra, jer će u tim tvrtkama biti prilike za dokazivanje generacija koje dolaze - rekao je Pipunić.
Sukladno zakonskoj obvezi obje su tvrtke jučer obavijestile Zagrebačku burzu o vlasničkom povezivanju, nakon čega je odmah obustavljen promet trgovanja dionicama IPK Kandit.

2.500 radnika je briga tvrtke Žito, s Đakovštinom, PPK-om Valpovo, PP-om Ratkovo u Vojvodini, a sada i s Kandit grupom

PIPUNIĆ: RADNICI NE TREBAJU STRAHOVATI OD OTKAZA

Što se tiče radnika u tvrtkama Kandit grupe, kojih, prema mnogima, ima i viška, Pavić i Pipunić kažu da se oko toga pitanja ništa dramatično neće dogoditi. Pipunić kaže da radnici ne trebaju strahovati od otkaza, odnosno da će biti prirodnog odljeva ljudi, ali uz dogovor i otpremnine.

 

GLAS SLAVONIJE, 24.6.2010.

 

Kontakt


TERMES GRUPA
d.d.

MB: 030030789; OIB: 96570822897
Frankopanska 99, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 32 45 00; fax: +385 31 32 45 93

termesgrupa@termesgrupa.hr

Kontakt Lipovaca

SVINJOGOJSKA FARMA LIPOVACA PRKOS

Voditelj: Vesna Blazevic - Prgomet
MB: 030077409; OIB: 63053507049
Pustara lipovača 1, Erdut, Hrvatska
tel: +385 31 32 45 00; fax: +385 31 32 45 93

farma.lipovaca@termesgrupa.hr

Kako do nas?

KANDIT GRUPA d.d. - Kako do nas?

Upitnik

Maloprodajna cijena šećera na tržištu je:
 

Posjetitelji

Trenutno aktivnih posjetitelja: 28